Blir du besviken om det här inte handlar om äventyr i djungeln? Livet i Colombia handlar nämligen om att gå till jobbet, komma hem, laga mat, äta, sova, vakna tidigt precis som över allt annars. För övrigt är det reaggeton, cumbia och vallenato ur alla högtalare. Jag äter gatumaten jag saknat. Vinkar in rätt minibuss för att komma dit jag ska. Inreder lägenheten och lagar middag. Grälar om tvätten, gläds åt att vi har vår första tvättmaskin. Hälsar på portvakten och tackar när han måste springa och låsa upp glasdörren varje gång jag kommer. Och här ligger jag och tittar ut genom fönstret vid sängen på sjunde avenyns aldrig sinande trafik. In på bakgårdarna och ända bort till bergen på andra sidan Bogotá. Kisar jag känns det som att huset är en jättelik båt på en urban flod. ImageImage

Advertisements