Inflygning över gröna berg. Hur kunde jag förra gången missa hur vackert det är? Flygplatsen är renoverad. Borta är känslan av korrupta visumhandläggare och osäkerhet över vad som hamnar i väskorna. Tar en taxi ur pärlbandet av gula bilar utanför. Det doftar av lätt regn och mild luft. Det är varmt. Kanske tjugo grader. Hela väg 26 från flygplatsen in till stan är färdigrenoverad. Blänkande byggnader som inte fanns här för två år sedan, skjuter upp utmed sidorna. Jag har bott i södra Bogotá också, så jag vet att norra Bogotás glänsande makeup brister i skarvarna. Ojämlikheten i Colombia ökar. Ändå förstummar staden mig, modernare än Madrid. Vägarbetena som rev upp sår i staden är färdiga. Det här är en vacker stad. En tegelstad som min hemstad. En graffitistad utan motsvarighet. En bubblande stad med kultur, gatukultur, finkultur. Sluta prata om Berlin, det är i Bogotá det händer. Jag hoppas att jag inte behöver korrigera min naivitet senare. Men hur kan detta inte betyda att vi är på väg åt rätt håll?Image

Advertisements