Image

Jag är oerhört stolt över att jobba här. Diakonia är en radikal organisation i jämförelse med Sidas och med min utbildnings diskurs. Och att få arbeta med utvecklingsfrågor hela dagarna. Prata om mänskliga rättigheter till lunch. Mitt i smeten i biståndsministerns utspel om indraget stöd till Latinamerika. Inte symptombehandling av fattigdom utan om strukturerna som leder till orättvisa. Kommunicera resultat av långsiktigt arbete till Gunilla Carlsson och biståndsgivande tvåbarnsmammor (den vanligaste målgruppen i svenskt påverkansarbete). Idag har jag skrivit om Bolivias smältande glaciärer och kvinnorna som organiserar sig i anpassningen av samhället till klimatförändringarna. Den kommunikationsansvarige i Peru och jag ska skapa en kommunikationsstrategi för Diakonia i Latinamerika och ta fram workshops. Med Colombiakontoret är jag på väg ut till systerorganisationerna för att intervjua, fotografera och filma. Missförstå mig nu inte. Jag vill inte rädda världen och jag tror framför allt inte att världen vill bli räddad av mig. Däremot är jag glad att få arbeta med vad jag tror på. Och att få jobba med människor som liksom jag tror på rättvisa, solidaritet och ekonomisk och social jämlikhet.

Image

MartínImage

Advertisements