Dagen börjar med en bilolycka där jag ser hur ett barn får benet avslitet. Pojken är vid medvetande och ambulansen kommer. De flesta är rätt skakade när vi tar linbanan från gamla stan upp till Monserrate, kyrkan på 3127 meters höjd över havet. Vi kommer upp och utsikten gör det lite lättare. Olyckan blir en påminnelse om att alltid vara på sin vakt i trafiken.

Image

ImageImageImageImage
Min kollega Raúl från Peru är här på besök. Sist vi sågs var när vi jobbade med dokumentärfilm i Amazonas och med projektet mot trafficking på Fryshuset i Stockholm. Med honom får jag nu uppleva Bogotas alla turistattraktioner. De är många. Monserrate, det enorma guldmuseet, gamla stan La Candelaria, marknaderna, Guatavita och landsbygden runt Bogota med alla varma källor och bergen, Boteros konst och fotoutställningarna är bara början på veckan.

ImageImage

Advertisements