DSCF1515 copy

Jobbet som kommunikationsassistent på Diakonia tog mig till Concepción förra veckan. Vi åkte buss i sju timmar från Lima och tog oss över bergsplatåer på 4800 meters höjd över havet. Jag riggade kamerorna och pratade med Rosa Ojeda om feminism i vardagslivet och om hur det är att vara kvinna, jordbrukare och lokalpolitiker på samma gång.

DSCF1574_1 DSCF1648_1 DSCF1670_1

Sedan träffade jag Christin Durand som bistår de lokala feministorganisationerna med politisk och organisatorisk vägledning. Hon har ett jättejobb att göra. Just nu är det en hel del meningsskiljaktigheter mellan kvinnorna i Mesa local de las mujeres eftersom flera ställer upp i valet. Och de ställer upp för olika partier. Men det är samtidigt ett bevis för att flera kvinnor lyckats gå från blyga hemmakvinnor till politiska kandidater.

DSCF1633_1

Hon hade dessutom skapat ett utrymme i parken tillsammans med några vänner. Det är lokalval den 5:e oktober och Peru är fullt av valaffischer. Här kan invånarna i Concepción läsa en sammanställning av vad de olika politikerna faktiskt har för förslag. Med ett särskilt fokus på förslag för kvinnors rättigheter och politiska deltagande.

Advertisements